Voor als jouw hond (of kat) bang is voor vuurwerk

vuurwerk hond

Vuurwerk, de één vindt het mooi, van de ander mag het zo snel mogelijk worden afgeschaft. De tijd dat je er als eigenaar van een bang dier alweer over na moet gaan denken is aangebroken. Je kent het misschien wel, training gevolgd, vuurwerk cd’s gedraaid, op de dag zelf je hond niet meer los, de kat binnenhouden. Gordijnen dicht, lichten en radio aan. En toch zijn sommige dieren zo angstig dat ze meer nodig hebben om de jaarwisseling goed door te komen.

Help je huisdier, verslap ‘m niet!

Er zijn veel producten beschikbaar om angst en stress te verlagen. Gelukkig is al wel bekend dat bepaalde middelen niet handig zijn om in te zetten omdat dit spierverslappers zijn. Ogenschijnlijk lijkt het dier dan rustig, want “ja, hij blijft zo lekker op één plek liggen:. Toch wordt de angst bij deze dieren alleen maar erger. Ga maar eens na: als je wilt vluchten voor iets, maar je lijf reageert niet zoals jij zou willen… beangstigend toch?!

Liever synthetische of natuurlijke middelen?

Veel middelen werken op synthetische basis. Ze kunnen soms niet met bepaalde andere medicatie worden gecombineerd of zijn door de chemische samenstelling niet zo goed voor maag, lever of nieren. Wil je iets gebruiken dat gifvrij is, gecombineerd mag worden met eventuele medicatie en waar je dier niet suf van wordt, lees dan snel verder!

Fytotherapie

In mijn praktijk maak ik gebruik van zowel fytotherapie (kruiden), homeopathie en aromatherapie bekijk hier het filmpje met uitleg over de verschillende producten.

video vuurwerk producten jk-balance

JK-Balance Vuurwerkmix

Over de door mijzelf samengestelde vuurwerkmix wil ik je wat meer vertellen. Je geeft het twee keer per dag. Het werkt niet alleen op dat moment, maar geeft echt een gedragsverandering. 

Hoe werkt dit?

De mix pakt de bekende oorzaak van de angst aan. Zorgt voor een snel herstel bij schrik (dus niet blijven hangen in angst als het dier geschrokken is) Helpt bij trauma. Verbreken van oude patronen. (eerst schrok je, nu hoeft dat niet meer) Niet blijven hangen aan herinneringen. 

Op deze manier heb je echt niet ineens een ander dier, maar het haalt wel de scherpe randjes van het gedrag af. Voorbeeld: Bij een knal wil je dier meteen naar huis rennen. Nu zal het dier wel even schrikken, maar herstelt het snel weer van de schrik. Schrikken mag natuurlijk ook, ga jezelf maar eens na bij een flinke knal… Je komt even los van de grond en gaat dan weer verder waar je mee bezig was 😉

Ken jij eigenaren voor wie dit interessant is? Deel en tag gerust!

Laatste berichten van Jill Kinkelaar (alles zien)