Tessa – Diergedragspraktijk ‘De Aard van het Beestje’

over-met-logo-tessaEven voorstellen…

Als dierverzorgster, met ook thuis een liefdevol dierenparadijs, is mijn reis naar de functie van diergedragsdeskundige begonnen. Na veel praktijkervaring met huisdieren op MBO Dierverzorging aan het Clusius College Alkmaar ben ik doorgestroomd naar de HAS. HBO Toegepaste Biologie in het mooie Den Bosch, want ik wilde eerst écht weten waarom en hoe een dier doet wat het doet…

In die jaren heb ik veel ervaring en kennis opgedaan over gedrag van zowel huisdieren als wilde dieren. Denk aan dierwelzijn en diergezondheid, maar ook over de kracht van de band tussen mens en dier. Toen ik na tien jaar onderdompeling in de dierenwereld nog steeds niets anders wilde dan bezig zijn met diergedrag, werd het een serieuze zaak om mijn dromen waar te maken: mensen en hun huisdieren helpen om samen een goed leven te hebben en elkaar (nog) beter te begrijpen.

Daarom heb ik in Sint Niklaas (België) het tweejarige postgraduaat Toegepast Diergedrag gevolgd, waar ik werd klaargestoomd om als diergedragstherapeut aan de slag te gaan. Geweldig genoten en ontzettend veel geleerd van de beste (inter)nationale sprekers/deskundigen.

Diergedragspraktijk ‘De aard van het beestje’

Bij ‘de aard van het beestje’ begeleid ik huisdiereigenaren in allerlei situaties met het gedrag van hun dier. Dit doe ik door middel van veel persoonlijke aandacht, uitgebreide analyses en consulten, maar ook advies, leuke workshops en informatieve lezingen. Als gedragstherapeut ga ik secuur en wetenschappelijk onderbouwd te werk; geen eigenaar en geen dier is hetzelfde. Ook is er nooit slechts één weg naar de oplossing voor een probleem. Ik bied daarom een afgestemd en gepersonaliseerd plan voor u en uw dier, dat werkt met de juiste begeleiding.

Mijn blogs op Vrouw&Dier

Van werk in de dierverzorging/voeding/training tot de hondendagopvang/uitlaatservice tot les geven bij De Hondenacademie en als trainer bij Apemanagement; ik haal ontzettend veel voldoening uit mijn veelzijdige en dankbare werk als actief diergedragstherapeut. Ik deel graag mijn hersenspinsels met jullie door middel van mijn blogs.

Vragen?!

Brandende vragen over het gedrag van uw huisdier? Mail mij gerust op info@deaardvanhetbeestje.nl
Kijk voor meer informatie over mijn diensten op mijn website: www.deaardvanhetbeestje.nl en like de Facebook pagina om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke weetjes: https://www.facebook.com/deaardvanhetbeestje/

Veel leesplezier en hopelijk tot ziens!