Sandra – Vrouw&Dier | Mindpet

20160224_140208-01Leuk dat je ook hier even komt kijken! Ik ben oprichter van Vrouw&Dier. Met deze website hoop ik huisdiereigenaren te informeren over de leukste, nieuwste en beste tips voor honden, katten, konijnen en andere dieren. Door samen te werken met vakvrouwen en contacten uit de hele huisdierenbranche zorgen we voor up-to-date informatie over verzorging, trends, nieuwe producten en veel meer.

 

Waarom Vrouw&Dier?

Zorgen voor een huisdier zoals het dier dat nodig heeft. Het klinkt misschien gemakkelijk, maar eigenlijk ben je nooit uitgeleerd. Hoewel ik al bijna 15 jaar actief ben in de gezelschapsdierensector en zelfs een dierenopleiding heb gevolgd, ik leer nog iedere dag bij.

Er zijn ‘stiekem’ heel veel informatiepunten en deskundigen beschikbaar in Nederland. Ik schrijf stiekem, want je moet er vaak wel naar op zoek. Die drempel is in mijn ogen dus eigenlijk iets te hoog.

Op Vrouw&Dier combineren we ‘kennis’ en ‘fun’ met elkaar. In wekelijkse blogs schrijven vakvrouwen hun tips & tricks. Daarnaast vind je hier de leukste webshops en artikelen voor je huisdier. Gewoon, omdat wij vrouwen dat superleuk vinden. 😉

Oja, en waarom Vrouw&Dier. Uit onderzoek is gebleken dat voornamelijk vrouwen zich bezig houden met de verzorging van huisdieren. Ook het doen van aankopen voor deze ‘extra’ gezinsleden is meestal voor vrouwen weggelegd. Mannelijke lezers zijn natuurlijk van harte welkom, we richten ons alleen wel op de grootste doelgroep.

 

Mijn achtergrond

Op de basisschool ontdekte ik mijn grote liefde voor dieren. Ik voelde dat ik daar iets mee moest. Het kiezen van een opleiding was gemakkelijk: Dierverzorging Bedrijfsleider/beheerder. Fantastische tijd! Veel geleerd, meegemaakt en stages gelopen. Van dierenspeciaalzaak tot dierenartsenpraktijk, van schapenboerderij tot Stichting Vier Voeters. Ik ontdekte dat er meer was dan dieren verzorgen en werd nieuwsgierig naar de mogelijkheden. De business-kant vond ik het meest interessant, indirect werken met en voor dieren. Zo startte ik met de opleiding Bedrijfskunde & Agribusiness. In 2012 studeerde ik af. Een week na het ontvangen van mijn diploma kon ik bij een farmaceut aan de slag als marketingassistente bij de divisie gezelschapsdieren.

Ondertussen ben ik me verder gaan verdiepen in ondernemerschap, marketing en informatiewetenschappen. Wel altijd in combinatie met huisdieren. Ik heb o.a. NIMA B behaald en ben ondertussen master in Business Information Systems. Na een aantal jaar vol ervaringen, keuzes, een aantal hoogtepunten, maar ook dieptepunten, is mijn passie er nog steeds. Ik weet beter dan ooit wat ik ermee wil bereiken. Het dierenwelzijn van huisdieren in Nederland verhogen! 

 

Mindpet

Inmiddels help ik met mijn bedrijf Mindpet huisdierprofessionals en ondernemers in de huisdierenbranche om hun marketing op orde te krijgen. Op die manier bereiken ze nog meer huisdiereigenaren met hun professionele diensten en waardevolle producten die het leven van huisdieren gelukkiger maakt. Mijn dagelijkse ontwikkelingen volg je op Instagram @mindpetmarketing.