Aranka – Spot Advies

Even voorstellen

Mijn naam is Aranka Duijff-Meester, geboren en getogen in Flevoland! Vanaf dat ik jong was, wist ik het zeker! Ik wil met dieren werken, juf worden en bakken. Met dieren werken én docent zijn is 100% gelukt. Dat bakken laten we maar even achterwege, het lijkt erop dat ik daar weinig talent voor heb.

Mijn achtergrond

Al mijn hele leven lang bevind ik mij graag tussen dieren. Met name honden, katten, konijnen en paarden. Ik heb als puber de keuze gemaakt om mijn passie te volgen door in mijn eentje, ver weg van huis, te gaan studeren voor dierverzorger. Ik heb mij tijdens mijn opleiding voornamelijk gericht op de dierentuin. Vooral katachtigen zijn nog steeds mijn passie. Vervolgens gestart met de studie Educatie- en kennismanager Recreatie- en gezelschapsdieren; Docent Dierverzorging. Die studie paste mij als gegoten.

Doordat ik slecht stil kan zitten wat leren betreft, ben ik kort na afstuderen gestart als gedragstherapeut voor katten en later ook voor konijnen. In 2013 mijn eigen bedrijf Spot gestart als gedragstherapeut, maar ook educatieve takken voor de groene sector. Een mooie combinatie van beide werelden!

Mijn eigen dieren zijn een goede spiegel. Mijn kennis wordt dan ook uitgedaagd door mijn 4 katten, mijn hond en mijn paard. Als ik geen consulten heb of voor de klas sta, ben ik graag met mijn dieren bezig. Een wandeling in het bos, trainen, en daarnaast ben ik fokker van Brits kortharen.

Visie

Vanuit mijn passie voor het natuurlijke gedrag van het dier en door vooral te kijken naar de behoefte van het dier, hoop ik dat elk dier dit gedrag kan uiten als gezelschapsdier. Ik ben altijd bezig met het verbeteren van welzijn van dieren, op allerlei vlakken. Dat doe ik o.a. door mijn kennis te delen als gedragstherapeut en docent. Ik hoop daarmee te bereiken dat eigenaren hun dieren steeds beter begrijpen en zien wat deze dieren nodig hebben. Op Vrouw&Dier schrijf ik blogs over katten.

Vragen?!

Heb je al vragen, neem dan gerust contact met me op! Of neem een kijkje op mijn website of Facebook-pagina als je al iets meer wilt weten.