DIY snacks maken voor jouw trouwe viervoeter

hond snack die

We hebben het allemaal. Het thuis zitten begint ons te vervelen. Gelukkig hebben wij onze trouwe viervoeters waar we een aantal keer per dag een wandeling mee mogen maken. Fijn! Want het zonnetje begint ook nog lekker te schijnen. Het favoriete rondje met onze blaffende vriend begint hem/haar wel ietwat te vervelen. Wat kan je nog meer doen als home-vermaak, naast deze stay@home-activiteiten? Als ondernemer in de hondenvoedingbranche deel ik graag een aantal leuke voorbeelden om jouw harige vriend ‘homemade’ te verrassen. In deze blog vind je daarom mijn top 3 van do-it-yourself / DIY snacks. 

IJsjes maken voor de hond

Hèhè, we hebben er met z’n allen op gewacht en eindelijk, het mooie weer is er! Wat doe je naast een verfrissende strand- of boswandeling nog meer om je hond te verkoelen? Ja! IJsjes maken voor je hond.

Dit kan heel gemakkelijk met de ijsmix van Smoofl. De verschillende mixen zijn te bestellen bij Hondjekoek. Met poeder maak je de mix aan. Water erbij en mixen maar, zie de video hieronder! Het houdt niet alleen jezelf even bezig, maar het is ook heel goed voor jouw baasje/vrouwtje-honden ‘bonding’. Vergeet niet het stokje goed vast te houden als je hond ervan geniet, want deze is niet eetbaar!

Hunter en baasje demonstreren in dit filmpje hoe Smoofl werkt @hunter_chihuahuax

TIP Maak er een heuse creatie met verschillende kleurtjes van, door verschillende smaken te gebruiken zoals het baasje van Beagle Ted deed.

Smoofl diy hond
Smoofl diy hond

NB. Afgelopen jaar zijn er meerdere artikelen verschenen over een eventuele maagkanteling door hondenijsjes. Als uw hond lekker aan ijsje likt en niet het ijsje meteen in zijn geheel naar binnen schokt is deze kans minimaal.

Koekjes bakken met mix voor je hond

Zelf koekjes bakken voor je hond? HOE LEUK! Dit kun je bijvoorbeeld doen met de speciale hondenbakmix van Beau & Belle. Nog leuker zijn de vormpjes die hierbij te verkrijgen zijn. Met de Beau & Belle Starterkit Bakmix kun je zowel pootjes als botjes bakken.

snack diy hond

TIP Gebruik blikvoeding als topping en kleine trainertjes zoals gedroogd hart als garnering om er helemaal een PAWSOME feestje van te maken 🙂

Zelf koekjes bakken voor je hond

Vind je de bovengenoemde mixen allemaal ‘piece of cake’? Wil je echt crea aan de gang?! Dan zijn er genoeg leuke DIY video’s te vinden op YouTube. Misschien is deze van FikkieTV wel wat voor jou! In deze video wordt er in makkelijke stappen uitgelegd hoe jij een gezonde snack samenstelt voor jouw harige vriendje, met allemaal super gezonde ingrediënten (ik hou ervan). 

Heb ik jou weten te inspireren met deze blog? Heb jij super leuke creaties gemaakt? Deel ze met ons op Instagram of Facebook, of tag @vrouwendier.

Lieve mensen, Take care & Stay Safe <3

*Dit artikel bevat een samenwerking met hondjekoek.nl