‘Voor altijd dichtbij’ helpt je jouw huisdier herdenken

Voor altijd dichtbij herinneringsboek

Als je op dit artikel hebt geklikt is de kans groot dat jij of je naasten in rouw zijn om een huisdier. Allereerst wil ik daarom zeggen: Gecondoleerd. Het verlies van een huisdier kun je net zo heftig ervaren als het verlies van een mens. Manon Gigi weet daar inmiddels alles van. Daarom heeft ze na het overlijden van haar eigen geliefde huisdier Shredder, het prachtige herinneringsboek ‘Voor altijd dichtbij’ ontwikkeld. Een herdenkingsboek als blijvende herinnering, die je zelf kunt invullen als eerbetoon aan je geliefde huisdier én jou kan helpen bij de verwerking van jouw verlies.

Rouwen om een huisdier

Dat is eigenlijk heel normaal! Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat een huisdier door heel veel mensen als familielid of vriend beschouwd wordt. De emotionele band tussen mens en huisdier is groot. Niet gek dus dat het verliezen van jouw trouwe viervoeter of gevleugelde vriend als een grote klap kan voelen, zelfs met rouwen als gevolg. Mensen in je omgeving (eventueel zonder huisdieren) hebben misschien niet altijd begrip voor jouw verlies, maar rouwen om een huisdier is écht normaal. In dit artikel las ik dat psycholoog Nienke Endenburg het volgende statement maakte: “In Nederland rouwen mensen gemiddeld 8,5 maand om hun hond of kat.” Tijd dus om het taboe te doorbreken en je nergens voor te schamen als jij ermee te maken hebt! Mocht je op zoek zijn naar meer informatie over ‘Overlijden en rouw’ van een huisdier, het LICG maakte er deze praktische gids over.

Het verhaal achter ‘Voor altijd dichtbij’

De onderneemster achter ‘Voor altijd dichtbij’ is Manon Gigi. Zij verloor in 2017 haar dwergpapegaai Shredder. Ze was ontroostbaar en niet iedereen in haar omgeving begreep dat, wat de verwerking van het verlies nog moeilijker maakte. Omdat ze bang was dat al haar herinneringen met Shredder vager zouden worden en uiteindelijk verloren zouden gaan, bedacht ze het herinneringsboek. In eerste instantie alleen voor haarzelf, maar na ook een aantal mensen in haar omgeving aan een blijvend aandenken te hebben geholpen, besloot ze het boek verder uit te werken en ‘Voor altijd dichtbij’ op de markt te brengen. Met het herinneringsboek hoopt Manon dat ook anderen geholpen worden met het verwerken van het verlies van hun geliefde dier. Meer over de ervaringen van Manon Gigi na het verlies van Shredder lees je hier.

Voor altijd dichtbij

Eerste indruk van ‘Voor altijd dichtbij’

Toen ik het prachtige boek van Manon Gigi ontving was mijn eerste reactie: “Wauw!”. Ik was diep ontroerd. Waarschijnlijk omdat het mij direct terugbracht naar de ervaringen waarbij ik zelf mijn huisdier verloor. Maar ook omdat ik mij gelijk besefte wat een onwijs mooie manier dit is om je huisdier te herinneren en het te laten helpen bij het rouwproces over degene die je zo dierbaar was. Creatief rouwen om je huisdier, dat was ik nog niet eerder tegengekomen. Daarnaast is het boek prachtig vormgegeven, met een mooie kaft, lieve gedichten en dikke pagina’s om helemaal je eigen draai aan te kunnen geven.

Koffietafelboek Voor altijd dichtbij

Koffietafelboek

Sinds een aantal jaar is het ‘koffietafelboek’ iets wat we steeds vaker zien. Een boek als onderdeel van het interieur dat laat zien wat je belangrijk of bijzonder vindt en wat kan zorgen voor goede gespreksstof met de visite. Na het verlies van een huisdier, kun je hier misschien behoefte aan hebben. Praten hoort ten slotte bij rouwverwerking. ‘Voor altijd dichtbij’ is prachtig vormgegeven! Met een glanzende kaft en een afbeelding van vergeet-mij-nietjes heeft het een luxe uitstraling en kan het herinneringsboek uitstekend in het zicht liggen.

Specificaties

Het hardcover boek heeft een formaat iets groter dan een A4. Er wordt een zelfklevend mapje bij geleverd, waardoor je de voorkant van het boek kunt personaliseren met een foto van je overleden huisdier. Maar dit hoeft uiteraard niet.

In het boek ga je zelf aan de slag met invullen. Je huisdier stelt je vragen over zijn of haar leven, zodat je alle mooie herinneringen voor altijd vastlegt in de vorm van tekst. Je beleeft als het ware wat jullie samen hebben meegemaakt, wat jou kan helpen bij de verwerking van het grote verlies. Naast de vragen en gedichten is er ruimte voor foto’s die je het beste met fotoplakkers kunt bevestigen. Op ruim 75 pagina’s van stevig papier, maak je een blijvende herinnering aan het leven van jouw geliefde huisdier.

Webshop ‘Voor altijd dichtbij’  Webshop English version ‘Forever Near’   

Sandra
Volg ons

Dit artikel is een samenwerking met Voor altijd dichtbij