Waarom een workshop hondenmassage écht een aanrader is

honden masseren

In april werd ik uitgenodigd om mee te kijken bij een workshop ‘honden masseren’ georganiseerd door de Hondenacademie. Nieuwsgierig als ik ben naar alles wat met huisdieren te maken heeft, wekte dit natuurlijk veel interesse! Monique Wacht van Kyno-healthcare leidde de workshop. Ikzelf was hond-loos, waardoor ik heerlijk kon observeren. Opmerken wat er tijdens de workshop gebeurde en ook zelf helemaal ‘zen’ worden van al die ontspannen hondenkoppies. In deze blog deel ik hoe ik de workshop heb ervaren en waarom ik zo’n workshop aan iedere hondeneigenaar zou aanraden!

Ontspanningsmassage voor de hond

Is dat nou écht nodig?! Nee, dat niet. Toch vinden de meeste honden het heerlijk om alle aandacht te krijgen, menselijke aanraking te voelen en even helemaal samen te zijn met hun baasje. De ontspanningsmassage helpt je om jouw hond helemaal relaxt bij je te krijgen. Door het masseren komt endorfine (een gelukshormoon) vrij. Daarnaast kun je spanning en beginnende stress wegmasseren. Dit soort massage kan kalmerend werken als een hond nerveus of angstig is. Fijn voor jezelf en fijn voor jouw hond. Goede redenen om te beginnen met masseren, toch?!

Workshop

Een relaxt uitje voor hond én baas. Dat is de beste omschrijving voor deze workshop. Tijdens de workshop ben je lekker even samen bezig en leer je je hond nog beter kennen. Baasje en viervoeter zie je op een bepaalde manier dichter bij elkaar komen.

Tijdens de workshop maken eigenaren kennis met massage- en handtechnieken, leren ze rugklachten/spierspanning bij hun hond herkennen en ontvangen ze alle nodige tips voor het ontspanningsmasseren bij hun hond. Daarnaast maakt Monique ook gebruik van hotstones en etherische oliën (aangepast op de behoefte van de individuele hond), voor de éxtra relaxte ervaring.

Zoals ieder mens, is ook iedere hond anders. Wat jouw hond fijn vindt, hoeft een andere hond helemaal niet prettig te vinden. Na de workshop weet je ‘de goede plekjes’ zeker te vinden, zodat je het thuis ook kunt toepassen.

Van workshop-stress naar de chill-modus

Tijdens de start van een workshop als deze is spanning bij de honden redelijk hoog. En dat merk je. Honden ervaren een nieuwe ruimte, nieuwe mensen, vreemde luchtjes én andere honden (aan de lijn). Ieder koppel heeft een eigen plek in de ruimte, maar spannend blijft het toch. Ik kon merken dat naarmate de workshop vorderde, de honden (én eigenaren) rustiger werden. De ene hond kon er geen genoeg van krijgen, de andere had wat moeite met het stilzitten of moest erg wennen aan de aanrakingen. Logisch, want het is toch een nieuwe situatie waaraan de honden worden blootgesteld. En toch, toen het einde van de workshop naderde, zag ik duidelijk rust. En het leuke is, daar word je zelf dus ook helemaal ‘zen’ van 🙂

Aanrader?!

Jazeker! Zoals ik al schreef, tijdens een workshop komen hond en eigenaar dichter bij elkaar door écht even samen te zijn. Er is niets zweverigs aan én je steekt er ook nog veel van op. Je leert jouw hond beter kennen en kunt hem/haar na afloop ontspanningsmassage geven als een pro 😉 Een onwijs leuke ervaring!

Sandra
Volg ons