“Ja, volgens mij ben ik een vakvrouw!”

In de gezelschapsdierensector zijn veel vrouwelijke deskundigen actief. Wij noemen ze voor het gemak: vakvrouwen. Deze vakvrouwen hebben o.a. kennis, ervaring, diploma’s en passie. Ze staan voor hun vak en werken veelal als zelfstandige.

Checklist: Ben ik een ‘vakvrouw’?

Klik hier om te checken of jij een mogelijke Vrouw&Dier-vakvrouw bent.

Vakvrouw zijn op Vrouw&Dier

Onze website bestaat o.a. uit up-to-date kennis en informatie. Deze kan dus alleen bestaan als vakvrouwen zorgen voor deskundige content. Zowel leuke informatie (denk aan reviews van producten en ervaringen), als nodige en praktische informatie: wat zijn de basisbehoeften van een bepaald soort huisdier. De onderwerpen zijn uiteenlopend en er is veel mogelijk. In principe bepaal je zelf waar je over schrijft.

Wat kost het om Vrouw&Dier-vakvrouw te zijn/worden?

Zoals je ziet is deze website ‘in ontwikkeling’. Het opbouwen ervan kost tijd. En ja, dat is dus ook wat het een Vrouw&Dier-vakvrouw ‘kost’.

ik-blog-op-vrouwendierDit houdt het volgende in:

  • Minimaal eens per maand een artikel (blog) schrijven
  • Eventuele vragen binnen 2 werkdagen beantwoorden
  • Iedere laatste week van de maand minimaal één blog-onderwerp aandragen voor de volgende maand i.v.m. planning
  • Actieve deelname in het netwerk waar we samen aan bouwen
  • Het logo ‘Ik blog op: Vrouw&Dier’ mét doorkliklink op je website plaatsen

Wat levert het Vrouw&Dier-vakvrouw zijn dan op?

  • Naamsbekendheid vergroten. Vrouw&Dier biedt je een ‘gratis’ platform om je naamsbekendheid te vergroten. Bij het plaatsen van je artikel hoort automatisch een Facebook- en Instagrambericht waarin we je taggen als je zelf ook een account hebt.
  • Een eigen pagina op www.vrouwendier.nl. Op deze pagina stel je jezelf en je bedrijf voor. Het biedt je de mogelijkheid om potentiële klanten te werven en ze door te laten klikken naar jouw eigen website. Deze pagina wordt aan ieder door jou geschreven artikel gekoppeld.
  • Jouw vakkennis verspreiden. Heb je het gevoel dat er weinig bekend is over jouw vak? Of kom je eigenlijk iedere maand wel situaties tegen waarbij je denkt: “Huisdiereigenaar, dat kun je beter niet doen!” Wij geloven dat er veel onwetendheid is. Dit kan naar ons idee alleen verbeteren door op een positieve manier vakkennis te verspreiden.
  • Je netwerk vergroten. Ondernemen kunnen we samen gemakkelijker en leuker maken! Naar onze ervaring valt ondernemen niet mee. Het is een vak apart en het bedrijfsleven een harde wereld. Door samen te werken, elkaar te helpen, kennis te delen en gewoon een luisterend oor te bieden, gaan we er met zijn allen op vooruit. Je brengt dus iets in, maar krijgt hier ook weer iets voor terug. Dat kan zijn: energie, kennis, potentiële klanten, hogere opbrengst en meer. We vormen samen dus eigenlijk een vakvrouwen-netwerk. In eerste instantie zal er voornamelijk digitaal contact zijn. De volgende stap is bijvoorbeeld het organiseren van een vakvrouwen-middag als daar voldoende animo voor is.
  • Tips om jouw bedrijf te verbeteren. Als je behoefte hebt aan tips op gebied van bijvoorbeeld marketing en/of bedrijfsvoering, geef het aan. Misschien kunnen we je helpen!

 

Interesse? Onderneem actie en mail ons!

Lijkt het je leuk om Vrouw&Dier-vakvrouw te worden? Mail dan informatie over jezelf (inclusief achtergrond en behaalde resultaten), je bedrijf en de reden waarom je vakvrouw wilt worden naar info@vrouwendier.nl. We nemen z.s.m. contact met je op.