Hoe kun je je hond herdenken?

Dit artikel is een samenwerking met Uitvaartwinkel.nl

Wanneer je trouwe viervoeter is overleden, laat dat vaak een gat achter in je hart. Je hond vergeten doe je nooit meer. Wel kun je een mooie manier vinden om met het gemis om te gaan en het verdriet een plekje te geven. Herinneringsproducten kunnen daarbij helpen. Ze zijn er voor mensen, maar ook voor honden en andere huisdieren. In dit artikel geven we je inspiratie over hoe je je hond kunt herdenken en welke producten daarvoor geschikt zijn.

Een urn: voor een mooi plekje thuis

Collectief cremeren is de goedkoopste optie bij het crematorium. Meerdere dieren worden dan gecremeerd en later verstrooid. Toch kiezen families steeds vaker voor een individuele crematie van hun huisdier. De as krijg je dan mee naar huis. Je kunt de as verstrooien, maar ook een mooi plekje geven in huis of in de tuin. Er zijn diverse urnen die uitstekend geschikt zijn om de as van jouw lieve huisdier in te bewaren. Ze zijn er bijvoorbeeld in een vaasmodel of bolvorm. Speciaal voor honden zijn er diverse modellen met pootafdruk(ken). Daarnaast zijn er verschillende afmetingen, afhankelijk van de grootte van jouw hond. De kleur is vaak aan te passen. Kies je voor een variant van messing, dan ben je verzekerd van een materiaal dat lang mooi blijft en lang meegaat.

 

Een assieraad: je dier voor altijd bij je

In de afgelopen jaren laten mensen steeds vaker een symbolische hoeveelheid as van hun dierbare verwerken in een assieraad. Dat kun je ook met jouw hond doen. Er is bijvoorbeeld een hanger met een hondje, maar ook eentje met een bot. Populair is ook de pootafdruk. Je kunt kiezen voor een hanger van een pootafdruk of een hartvormige of cirkelvormige hanger met daarop een pootafdruk. Daarnaast zijn er asbedels in de vorm van een hart met daarop een pootafdruk. Deze kun je combineren met bijvoorbeeld armbanden van Pandora of Trollbeads. Vaak kun je bij de sieraden kiezen uit zilver, geelgoud en witgoud. Een assieraad is een mooie manier om je geliefde huisdier voor altijd dichtbij je te dragen.

Wanneer je maatje begraven is

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is er veel mogelijk met as. Maar wat doe je, als je hond is begraven? Je zou dan een assieraad kunnen vullen met een klein beetje haar of zand. Zo is er een holle ashanger en een holle asbedel verkrijgbaar. Even wat ideeën: Je hond speelde heel graag op een bepaald plekje in de tuin of in het bos, dan kun je dat zand gebruiken. Of bijvoorbeeld een klein beetje van het zand op het graf. Ook kun je in holle bedels een plukje haar of een klein stukje stof doen. Denk bijvoorbeeld aan het hondendekentje of –kussentje waar je trouwe viervoeter altijd op lag. Het gaat erom dat het je een fijn gevoel geeft en jou helpt om je maatje te herdenken.

Verstrooien, een urn of assieraad: combineren is mogelijk

Het kan lastig zijn om te bedenken wat je precies met je overleden huisdier wilt doen. Wanneer je hebt gekozen voor een crematie zijn er verschillende mogelijkheden, die je ook kunt combineren. Je kunt bijvoorbeeld een deel uitstrooien en een deel in een urn bewaren. Voor een assieraad heb je vaak maar een paar korrels als symbolische hoeveelheid nodig. Je kunt zelfs de as verdelen over meerdere kleine urnen. Dit noemen we ook wel keepsakes. Iedereen in het gezin kan dan bijvoorbeeld een beetje as krijgen. Of je kunt een klein beetje meenemen als je op vakantie gaat.

keepsakes met pootafdruk

Messing keepsakes

Heb je vragen of wil je meer weten?

Vind je het lastig om te bepalen welke maat urn of keepsake je nodig hebt? Of heb je vragen over een bepaald assieraad? Mail, chat of bel dan met de klantenservice van Uitvaartwinkel.nl. Dit is dé online webshop van Monuta, waar allerlei herinneringsproducten verkrijgbaar zijn. Er is voor het herdenken van je hond veel mogelijk. Hopelijk helpen deze producten jou om je verlies te verwerken en de herinnering aan je trouwe viervoeter levend te houden!

Volg & like ons op de socials: